Rode Sneakerz

Rode Sneakerz

De Rode Sneakerz is mijn passie en mijn allergrootste droom. In de dansstudio heet ik iedereen welkom die van bewegen op muziek houdt. Groot, klein, ervaren, geen ervaring, jong of oud.. Voor iedereen is er wat wils op het lesrooster. De Rode Sneakerz is een jonge dansschool dat altijd bezig is met vernieuwing en de laatste trends. Zoek jij een les in een dansstijl en staat die niet op het rooster? Ik sta altijd graag open voor nieuwe ideeen. Met de dansstudio wil ik ook een veilige, gezellige en een sportieve plek voor iedereen creeëren. De Rode Sneakerz gaat over een sprookje, over schoenen die je niet meer laten stoppen met dansen. Mijn doel is jou niet meer te laten stoppen met dansen!!!

Waarom Dansen?

Kinderen hebben een grote bewegingsdrang; ze willen van alles doen en ontdekken. Dat kunnen ze goed doen in de lessen van de Rode Sneakerz. Tijdens de danslessen zijn we uiteraard heel veel bezig met bewegen. Dit is goed voor zowel de grove als de fijne motoriek. De ontwikkelingen van de kinderen zijn goed te zien tijden de lessen. Al tijdens de eerste les maken zij enorme stappen. Uit onderzoek is gebleken dat dansen niet alleen goed is voor de beweging maar ook voor de intelligentie van kinderen. Door bijvoorbeeld een choreografie aan te leren en te onthouden, train je de geheugenspieren. De kinderen krijgen meer sociale vaardigheden en het is een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Ze leren zichzelf open te stellen tijdens het dansen, ze laten iets zichzelf zien. Als je dit ook nog eens positief benadert, bloeien kinderen vaak op. De lessen worden continu aangepast aan de interesse van het kind. Hierdoor worden de kinderen uitgedaagd in hun creativiteit en fantasie. De oudere kinderen worden nog meer uitgedaagd door ze te laten meedenken in een choreografie of door zelf een eigen dans te maken. Dansen is natuurlijk niet alleen goed voor kinderen maar ook voor volwassenen. Wij bieden verschillende sport lessen aan die allemaal met dans te maken hebben. Goed voor de o.a de conditie en je evenwicht maar misschien nog wel het belangrijkste: Even lekker ontspannen!

Er was eens… een meisje met rode sneakerz, dat heel veel ambitie had om te dansen. Na heel lang bij verschillende dansscholen en in verschillende groepen gedanst te hebben, besloot zij haar eigen stijl te ontwikkelen en daardoor haar eigen lessen aan te bieden

Mijn naam is Kirsten Remmers en ik hou van alles wat met dansen te maken heeft. Ik heb vroeger een hele tijd op hoog niveau gedanst in verschillende demoteams. Met een van de demoteams ben ik in 2008 wereldkampioen geworden. Na die periode heb ik een dansopleiding gevolgd. Daarnaast ben ik afgestudeerd Pedagogisch Medewerker waardoor, ik de theorie en ervaringen uit dat vak weer heel goed kan gebruiken tijdens mijn lessen die ik geef aan kinderen. Ik vind het heerlijk om voor iedere doelgroep elke keer een vernieuwende les aan te kunnen bieden. Ik kijk goed naar wat ze leuk vinden en waar hun niveau ligt. Ik geef al les vanaf mijn 16e jaar en doe het nog steeds iedere dag met heel veel plezier!