DANSLESSEN

Dansschool de Rode Sneakerz is de leukste dansschool van Leiderdorp en omgeving! Wie bieden een uitgebreid aanbod van lessen in verschillende dansstijlen, van Freestyle tot Klassiek Ballet. We hebben lessen van jong tot oud.

Streetdance

Een eigentijdse dansvorm voor iedereen die de allernieuwste danspassen wilt uitproberen. Deze stijl is ontstaan in de jaren 80 in de achterstandswijken van New York. Tegenwoordig zie je het vaak terug in videoclips en op TV. Streetdance is nog steeds hip! Tijdens de les leer je bewegen op de beat, en leer je in een aantal weken een echte choreografie aan. Streetdance is ritmisch, stoer, en een uitdagende stijl.

 

Hou je echt van swingen op de muziek van nu? Kom dan een gratis proefles volgen.

Hip hop

Een eigentijdse dansvorm voor iedereen die de allernieuwste danspassen wilt uitproberen. Deze stijl is ontstaan in de jaren 80 in de achterstandswijken van New York. Tegenwoordig zie je het vaak terug in videoclips en op TV. Streetdance is nog steeds hip! Tijdens de les leer je bewegen op de beat, en leer je in een aantal weken een echte choreografie aan. Streetdance is ritmisch, stoer, en een uitdagende stijl.

 

Hou je echt van dansen op de muziek van nu? Boek dan een gratis proefles.

DANCE CREWS

Voor hiphop/streetdance trainen wij verschillende dance crews die deelnemen aan danswedstrijden. Dit is speciaal voor dansers die net even meer willen met dansen dan een ander. De trainingen van de crews zijn altijd besloten. Dansen in een crew kan alleen door deel te nemen aan de audities of op uitnodiging.

Modern dans

Moderne dans is oorspronkelijk ontstaan als tegenhanger van de strenge, klassieke ballettechniek. Deze dansvorm karakteriseert zich door een veelzijdigheid in de menselijke beweging, het ritme, de dynamiek en het ruimtegebruik. Binnen moderne dans wordt het lichaam ingezet als expressie- en communicatiemiddel. Middels deze les ontwikkel je kracht, souplesse en expressie.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een gracieuze dansstijl die een uitstekende basis vormt voor elke danser. Lange lijnen, uitgedraaide bewegingen en lichtheid van de sprongen zijn belangrijke elementen bij van het klassiek ballet. Je werkt vaak (als warming up) aan de barre. Los van de barre, werk je staand en bewegend door de ruimte naar de principes van het klassiek ballet aan je kracht, souplesse, bewegingskwaliteiten en conditie. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten!

Klassiek ballet bieden wij ook aan in de vorm Pre-ballet voor kinderen. Dit is een vorm van ballet waarin we onze allerkleinste de beginselen van het klassiek ballet spelenderwijs aanleren.

Breakdance

De dansstijl die ook wel breaking of bboying wordt genoemd is de basis voor deze hiphop dansstijl. Het is een acrobatische stijl van dansen met onder andere headspins en backspins. Breakdancers dansen veel op hun handen en vlak boven de vloer, maar het voorbereidende werk zoals de uprock of de toprock gebeurt met beide voeten op de vloer. Vanuit deze laatste twee danspassen zijn andere stijlen ontstaan zoals locking en popping.

Popping

Popping bestaat uit verschillende pops. Deze bewegingen worden gemaakt door je lichaam te spannen en ontspannen. Dit noemen ze hitten. Hierdoor ontstaan er schokbewegingen, die de dansers op het ritme van de muziek maken. Naast hitten zijn pops ook belangrijk in popping. Door golvende bewegingen te maken verbind je de hits met elkaar.

Locking

Locking is ontstaan in de jaren 70. Locking was oorspronkelijk onderdeel van de muziekstijl funk, dat los, sexy, langzaam en erg dansbaar was. Daardoor is locking erg herkenbaar aan zijn de old-school bewegingen, die soms doen denken aan discobewegingen. Denk bijvoorbeeld aan zijn het heen en weer wijzen, zoals John Travolta. De danser Don Campbell ontwikkelde de locking dansstijl, wat daardoor oorspronkelijk de naam Campbellocking droeg. Locking was de eerste hiphop stijl en kwam nog voor breakdance of popping. De dansstijl sloeg aan, ook bij en zelfs bekende artiesten gingen locking gebruiken. Zo bevat Michael Jackson zijn beroemde dansstijl, veel elementen uit locking.

Freestyle Dance

In onze freestyle lessen worden alle dansstijlen bij elkaar gevoegd en leer jij te improviseren. Een super toffe les die een kijkje geeft in de ‘underground’ hiphop…

Peuterdans

Een dansles speciaal voor de allerkleinste die leren bewegen op muziek. Dit gaat spelenderwijs en is heel laagdrempelig. Tijdens deze les wordt uiteraard rekening gehouden met de motoriek. We beginnen echt bij het begin van het leren dansen.

Door mijn opleiding als pedagogisch werker heb ik enorm veel kunnen leren over de grove en fijne motoriek, maar ook de belevingswereld van deze doelgroep.

Deze les staat in twee vormen op het lesrooster. Namelijk mét en zonder ouder. Het ene kind heeft een betere concentratie en durft meer als papa of mama even weggaat, maar het andere kind heeft dat juist andersom. Ik raad aan om beide lessen even uit te proberen om erachter te komen wat het beste bij uw kind past.

Kleuterdans

Kleuterdans is de opvolger van de peuterdans. Tijdens deze les wordt er nog steeds gebruikt van de leuke kindermuziek, maar wordt er ook af en toe hele stoere muziek van nu gebruikt. Het is nog steeds spelenderwijs en laagdrempelig.

Plezier staat boven aan tijdens deze les! Kom gerust een keer langs om het uit te proberen.

Dance – mix

De naam zegt het eigenlijk al. Deze dansles is echt een mix van stijlen. Ik laat je kennis maken met verschillende dans-vormen en echte choreografieën. Kan je niet kiezen en vind je van alles leuk? Dan is deze les de oplossing. De muziek pas ik continu aan op de doelgroep en luister dus goed naar wat jullie wel en niet leuk vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat zo’n les nou inhoud? Kom dan een gratis proefles volgen!

Geinteresseerd?

Ben je enthousiast geworden? Volg dan een gratis proefles en kijk welke dansstijl bij jouw past. Boek je gratis proefles online.